2018 - 2019

Csapatunk az idei évben is sok változatos programmal készült a tagjainak, valamint részt vettünk mind magyar, mind pedig világszintű cserkészrendezvényeken. Az ezen programokon való részvételhez, nem elég a jelenlét, a rajtuk felmerülő feladatok elvégzéséhez sok tudás is szükségeltetik. Ezt a gyerekek a cserkészet fontos részét adó heti őrsgyűlések során sajátíthatták el, melyekből gyakran egyszerre több is zajlott a Piarista Gimnázium épületében.

Ősszel sor került a csapat új tagjainak toborzására, akikből összeállt a Farkas őrs, ami immáron 16 taggal gazdagítja csapatunkat. Cserkészévünk első programja egy őszi kirándulás volt, amit közösen rendeztünk meg a váci, illetve a kecskeméti piarista cserkészcsapatokkal.

Az év elején egy nagyon különleges lehetőséget kaptak cserkészeink, ugyanis a világszintű, internetes dzsemborin vettünk részt. Ezen a milliókat megmozgató programon mi 12 óráig voltunk online, és 4 kontinens több mint 20 országából való cserkésztestvérünnkkel sikerült felvennünk a kapcsolatot. Az ősz során még sor került őrsi portyákra is.

A télen sor került az első komolyabb csapatprogramunkra, ugyanis az 1119. számú Árpád Vezér csapat tagjaival együtt téliportyára mentünk Kazárra. A portyán természetesen megrendeztük, sok más program mellett, a már tradicionálisnak számító bált is.

A tavasz fontos része a cserkészévünknek, mivel ekkor van lehetősége az újonc őrsnek lepróbáznia és letenni a fogadalmát. Ez idén sem volt másképp, így Drégelyvár dombjai számos taggal bővült a csapatunk.

A nyár a cserkészév kihagyhatatlan pontja, mivel ekkor tartjuk a 10 napos táborunkat, ami egyszerre jelenti az év fénypontját és zárását is. Az idei táborunk Perőcsény mellett került megrendezésre, és a keretmeséje szerint a résztvevők a magyar varázslóvilágba látogathattak el. A tábor során egyaránt építkeztünk, tanultunk az erdei vagy épp a hétköznapi élethez szükséges fortélyokat, sőt sokat játszottunk és jobban megismertük magunkat és a társainkat.

Habár a tábor a csapat utolsó közös programja a következő tanév kezdetéig, a cserkészeink még sokszor magukra fogják ölteni az egyenruhát szeptemberig. Sokan közülünk különféle vezetőképző táborokba mennek résztvevőként és kiképzőként egyaránt. A csapatunk két tagjának még arra is lehetősége nyílik, hogy képviselje hazánkat a 2019-es Cserkész Világtalálkozón, melyet Észak-Amerikában rendeznek meg.