2000 - 2001

2001; Vízi és kerékpáros tábor; Kisalföld


2001; Téli portya; Pedagógus kulcsosház, Vértes

2000–2001


2000 nyarán gondos tervezés, sok egyeztetés után kezdődött a csapat nyári tábora. A tábor tíz napjából ötöt közösen táboroztunk két másik környékbeli csapattal, a 432. sz. Pázmány Péter és a 836. sz. Gróf Teleki László cserkészcsapatokkal. A táborba érkezve, amely Várvölgyben helyezkedett el, pont ezer évvel korábbi állapotokat találtunk, mikor bekapcsolódtunk a közös életbe. A keretmesének megfelelően hamarosan királlyá is koronáztuk a Rómából magunkkal hozott koronával Istvánt. A három csapat lehetőségeit összeadva gazdag programban volt részünk, majd a két másik csapat távozása után meghitt hangulatban építhettük a piarista csapat közösségét. Szerencsés ötvözése volt ez a tíz nap a közös klasszikus cserkésztábornak és a közösség építésének.

Ősztől a nagyobb cserkészek rover munkáját elkezdtük külön szervezni, ezzel megszűnt a Vörösvércse őrs. A Sas több tagja vidékre költözött, így össze kellett vonni a Sólyom őrssel. Az új őrsöt Hód névvel Orosz László őv. vezeti.

A változások nem érintették a Dobay László őv. vezette Fekete Párduc és a Windisch Zoltán őv. vezette Vörös Hangya őrsöket.

Az év toborzással kezdődött. A nyolc hetedikes újonc felkészítését Csomor Márton őv. irányításával Győriványi Dániel és Kókai Balázs végezte. Talán ezen a nyáron lesz, aki közülük cserkésszé válik.

Ősszel a cserkészélet őrsi és csapatkeretben zajlott. Egyik őrs részt vett az őszi Nagymarosi Találkozón, voltunk szarvasbőgést hallgatni, a roverek bírósági tárgyalásba nyertek betekintést szakértői vezetéssel és megrendeztük a szokásos téli vetítésünket a szülők számára.

A téli tábort az Istenmezeje melletti Bagolytanyán vertük fel, megküzdve az áldatlan útviszonyokkal.

A második félévben elkezdtünk készülni a következő nyári táborra, hiszen korábbi elhatározásunk értelmében nekivágunk a vízicserkészetnek. Ennek jegyében voltunk uszodában és egy-egy napos evezéseken is.

A húsvétra éjszakai keresztúttal készültünk.

Az idei nyári tábort a Mosoni-Dunára, illetve a Kisalföldre tervezzük.

Bízom benne, hogy csapatunk jelenléte az iskolában jól kiegészíti az itt folyó pedagógiai munkát.


Csanády Miklós (piarista, csapatparancsnok)