1996 - 1997

1997; Cserkésztábor; Ravazd


1997; Téli portya; Veszprém


1996–1997


A csapat 4 tagja 1996. aug. 7–19. között részt vett a Cserkészszövetség által szervezett Millecentenárium-gyalogtúrán Vereckétől Ópusztaszerig, 470 kilométeres távon. Az egyik szervező Csóka Géza, a csapat parancsnoka volt.

A nyári tábort a monori erdőben tartották aug. 22–29. között 24 résztvevővel. Közülük 14 cserkész volt újonc. Tízen sikeresen próbáztak, a táborban felavatták őket.

Az ősz folyamán a rendszeres heti őrsi gyűléseken kívül a csapat részt vett az 1956. Októberi Emléktúrán. December 21-én betlehemes játékkal lepték meg a verőcemaros Migazzi-kastélyban elő idős szerzetesnővéreket.

A téli tábort a Zempléni hegyekben tartották: Sátoraljaújhelyen a piarista diákotthonban laktak. Túráztak a Sátoros-hegyekben, megnézték Sárospatak és Széphalom nevezetességeit. Esténként a helyi cserkészekkel labdáztak az iskola tornatermében.

1997 tavaszán csapatkeretben részt vettek a márciusi 48-as emléktúrán, a Budai Vadasparkban. Ezen már megjelentek az iskola jövő évi elsős diákjai közül a csapatba jelentkezők is. Makkosmárián Kemenes László tartotta számukra a szentmisét. A tanévzáró kirándulás június 15-én volt Csobánka-Szentkút mellett a Kevély-hegyen.

A nyári tábort Pannonhalma közelében, a ravazdi erdőben tervezik 1997. augusztus 21–29. napjain.

A csapat vezetői közül Brandenburg Tamás és Orosz László részt vesznek a Szövetség őrsvezető képzésében. Csomor Márton cserkészünk őrsvezetői képesítést szerzett. A csapat vezetésében részt vesz dr. Imre Sándor a X. cserkészkerület főtitkára is. A csapat új felnőtt tagja Sas Levente, kiképzett segédtiszt, a debrecen–nyíregyházi egyházmegye kispapja és Csanády Miklós piarista tanár, teológiai hallgató. Ő most kezdte el a Szövetség segédtiszti tanfolyamát.

Bízunk a cserkészet és benne csapatunk életképességében, ha az iskola és a Piarista Rend is akarja és segíti.


Kemenes László (Fenntartó Testület)