2010 - 2011

2011. július; Kerékpáros mozgótábor; Budapest - Gerecse


2010/11; A Piarista Gimnázium évkönyvében megjelent éves beszámoló; írta: Szovák Márton


Aktuális cserkészévünk a 2010-es nyári táborral kezdődött, amelynek helyszínéül a zempléni Senyő-völgy lett kiválasztva. A tábor kiválóan sikerült, az egész csapat sokat fejlődött, és az őrsök önmagukban is bebizonyították rátermettségüket a portyákon. A tábor folyamán több örömteli esemény is történt: a Hangyász és a Hód őrs sikeres első próbát tett, továbbá hivatalosan is a csapatba fogadtuk Molnár Sarolta segédtisztet és Molnár Gábor őrsvezetőt.

Szeptember – októberben két fontos esemény határozta meg az életünket: a toborzás és őrsvezetőjelöltjeink képesítése. Mindkettő szerencsésen zárult, Kósa Bernadett, Járfás Barbara és Szedenik Bálint megszerezték az őrsvezetői képesítést, és három újonc őrsöt is sikerült indítanunk, két fiút (Sün és Hárpia) továbbá egy lányt (Vízililiom). A Sün őrs vezetője Sz. Bálint lett, ennek az őrsnek a különös ismertetője, hogy korosztályilag vegyes, mind a hetedik, mind a tizenkettedik évfolyamból kerültek ki újoncaink. A hárpiákat Benda Felícián kezdte vezetni Molnár Gábor aktív közreműködésével, a vízililiomokat pedig a két újdonsült lány őrsvezető.

Miután sikerült minden régi és új őrsöt bekapcsolni a csapat életébe, megemlékeztünk az ’56-os forradalom évfordulójáról egy kirándulás keretében. Ennek során az őrsök mutatták be a forradalom egyes szakaszainak jelentősebb eseményeit, és a csapatparancsnok is emelte a megemlékezés fényét egy tanulságos és emlékezetes történettel. Novemberben a csapat bemutatkozott az iskola nyílt napján, advent vége felé pedig egy vetélkedővel egybekötött elmélkedéssel ünnepeltük meg a karácsonyt.

Az új évet az Iváncsics Gergely szervezte sportnappal indítottuk, ami kiváló lehetőséget nyújtott az újonc őrsöknek a bemutatkozásra. A program estéjén volt a 17. Országos Cserkészbál, ahol nagy létszámban megjelentünk.

Az iskola és a rend mellett csapatunk is együtt örült Görbe László Sch. P. egykori csapatparancsnokkal, akit a köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntettek ki. Következő programunk egy csapatbiciklizés volt, amivel már a nyári táborra készültünk. Ugyanis idén a csapattábor első szakasza kerékpáros vándortábor lesz. A program húsvéti készületként is szolgált, külön köszönet Hegyi Márta segédtisztnek a szép keresztút megszervezéséhez. A tavaszi felfrissülés a tisztikarban is megmutatkozott, Czinege András megszerezte a segédtiszti képesítést. Nyár elején egy háromnapos portyán az újoncaink helytálltak az újoncpróbán és így fogadalmat tehettek a Börzsöny varázslatos tájaitól körülvéve. A portya már közösen zajlott a 327. Loyolai Szent Ignác Cserkészcsapattal, akikkel reményeink szerint együtt fogunk táborozni.

A 2011-es év különleges a cserkészek körében, mert Svédországban jamboree-t, világtalálkozót, szerveznek. Erre Szedenik Bálint és Jánoki Imre jelentkezett a csapatunkból, ők a nemzetközi tábortörzs (IST) tagjaiként fogják a találkozó életét segíteni.

Újdonság volt a csapat életében az is, hogy az őrsvezetők a tisztikartól elkülönítve az Oposszum őrsben tömörültek, Molnár Sarolta és Czinege András zászlaja alatt. Idén kezdte meg őrsvezetői képzését Tirczka Sebestyén és Lontay Dávid, a segédtisztképzőt pedig Mózer Bence és Iváncsics Gergely.

A nyári tábor szervezésébe tavasz eleje óta komoly erőket fektettünk, reméljük, hogy fáradozásaink meghozzák gyümölcsüket és egy sikeres táborral zárhatjuk az évet. Több nehezebb feladat is van, a biciklis rész megszervezése és a többcsapatos tábor nem könnyítik meg a dolgunkat, de ha ezeket jól végezzük, akkor egy sok éve nem látott létszámú táborban vehetünk majd részt.


2011. június 10-12.; Fogadalomtételi portya; Nagybörzsöny


2011. április 16.; Csapat szintű biciklitúra; Dél-Buda


2011. április 2.; Kerületi lelki nap; Budapest


2011. február 12.; Sportnap; Budapest


2010. december 19.; Csapatkarácsony; Budapest


2010. október 23.; Csapatkirándulás, megemlékezés